Menu

Over BON-Holding

BON-Holding is in 1998 ontstaan uit de in 1966 opgerichte Stichting Brandweeropleidingen Noord. Als enig aandeelhouder oefent de Stichting via het stichtingsbestuur controle uit op de Holding en de werkmaatschappijen. De dagelijkse leiding is in handen van de directie.

BON-Holding heeft drie werkmaatschappijen:

  • Brandweeropleidingen Noord BV 
  • Oefencentrum Noord BV 
  • Brandweer Flexpool Noord BV

Brandweeropleidingen Noord BV (beter bekend als BON) verzorgt al meer dan vijfendertig jaar brandweeropleidingen voor de gemeentelijke- en bedrijfsbrandweerkorpsen in de drie Noordelijke regio's. We kunnen gerust zeggen dat bijna alle brandweermensen die in Groningen, Friesland en Drenthe hun vak uitoefenen wel één of meerdere opleidingen bij BON hebben gevolgd. BON verzorgt brandweeropleidingen tot officiersniveau. De opleidingen worden verzorgd op vaste opleidingslocaties, verspreid over de drie Noordelijke regio's, zodat de kandidaat zo dicht mogelijk bij huis zijn opleiding kan volgen.

Oefencentrum Noord BV (beter bekend als OCN, of BOC (Brandweer Oefen Centrum)) faciliteert het realistisch oefenen op centrale locatie, te weten Wijster. Op deze locatie kunnen alle mogelijke praktijksituaties onder veilige omstandigheden realistisch worden nagebootst. We hebben een groot aantal brandweeroefeningen "op de plank liggen", maar er is altijd maatwerk mogelijk.
Voor het verzorgen van de opleidingen en de oefeningen zet een groot aantal instructeurs en ondersteuners zich in. De vakman draagt zijn kennis over aan een collega in opleiding.

Brandweer Flexpool Noord (BFN) is de nieuwste werkmaatschappij en is opgericht in 2021. BFN is verantwoordelijk voor de flexibele personeelsbehoefte van zowel Brandweeropleidingen Noord BV (BON) als Oefencentrum Noord BV (OCN).

Voor meer informatie over BON-Holding en onze werkzaamheden, verwijzen wij naar onze website: www.bon-holding.nl